Fioto Fotografie

Altijd in ontwikkeling...

Over mij

Toch een paar weken gewikt en gewogen en toen ineens was ik er klaar mee...; met dat nadenken, afwegingen maken en al die beren op de weg. Gewoon doen! Dus op een dinsdag heb ik besloten dat ik mijzelf zou laten registreren in het Handelsregister en een BTW-nummer zou aanvragen, op woensdag had ik al een afspraak hiervoor bij de Kamer van Koophandel en vanaf donderdag 1 november 2018 mocht ik officieel 'los', een mooie herfstdag om een eigen bedrijf te starten, toch?  

Maar ik loop op de zaken vooruit... Laat ik beginnen met het voorstellen van mijzelf: mijn naam is Fiona van Netten-Dijkstra (1972) en ik woon met mijn man en twee zoons in Scharnegoutum. Het vastleggen van belangrijke gebeurtenissen in mijn (en later ons) leven en het fotograferen van mijn belevenissen op de reizen die ik maak, heb ik altijd erg leuk gevonden. En in 2017 besloot ik om te investeren in goede apparatuur en eindelijk de fotocamera met bijbehorende lenzen aan te schaffen die mij konden helpen het resultaat dat ik altijd voor ogen heb gehouden te kunnen realiseren.  

Na de basiscursus fotografie heb ik de cursus fotografie voor gevorderden gevolgd en daarna was het oefenen, oefenen, proberen, (soms) vallen, opstaan en nog een keer proberen. Een extra lens gekocht, nog één en later nog één..., grijsfilters en een statief aangeschaft, diverse bewerkingsprogramma's op mijn computer geïnstalleerd, inmiddels twee extra fotocamera's aangeschaft... Zo wordt het plaatje langzaam maar zeker steeds completer. Ik schrijf met opzet het woord 'completer', want volgens mij wordt het plaatje nooit helemaal compleet. Investeren, nieuwsgierig blijven, nieuwe producten; de wereld van de fotografie blijft altijd 'in ontwikkeling'. En datzelfde geldt uiteraard ook voor mij!  

Steeds vaker vonden buren, familie en bekenden mij voor het maken van foto's en ik werd regelmatig benaderd door bedrijven met de vraag of ik iets voor hen kon betekenen. Dat nam steeds grotere vormen aan en het lijntje tussen hobby en werk werd daardoor steeds dunner (al voelt het gelukkig nog wel steeds als hobby), vandaar de start van een eigen bedrijf in 2018!  

Een naam bedenken was niet zo moeilijk: Begin 2018 ben ik begonnen met het toevoegen van een logo op de foto's die ik maak en op Facebook plaats; 'Fioto Fotografie'. Dit logo staat voor een aantal zaken, waarvan ik een combi heb gemaakt: Fiona en foto, en de io staat ook nog voor 'in ontwikkeling', aangezien ikzelf altijd in ontwikkeling ben en het is een knipoog naar het ontwikkelen van foto's. Fioto Fotografie is geboren!    

In mijn werk maak ik vooral gebruik van natuurlijk licht ofwel daglicht. De dynamiek van het daglicht, de lichtintensiteit en de kleurtemperatuur van daglicht spreken mij erg aan en zorgen voor een natuurlijk eindresultaat, ook al heeft daglicht soms ook beperkingen. Het betekent dat ik vaak buiten fotografeer, maar ook op binnenlocaties zijn de mogelijkheden legio.

Kijk gerust rond op mijn website. En als je vragen hebt, dan hoor ik het graag!

 

E-mailen
Bellen