Fioto Fotografie

Altijd in ontwikkeling...

Basiscursus fotografie "Licht natuurlijk!"

‘Wanneer geef je een fotografie cursus?’
‘Kan ik eens een dagje met je meelopen?’
‘Hoe doe je dat toch?’
‘Hoe verzin je het?’
‘Ik wil graag ook leren fotograferen zoals jij dat doet…’

'Wat betekenen al die knoppen op mijn camera?'
'Dat wil ik ook...!'


Zomaar een paar vragen en opmerkingen die ik regelmatig krijg nadat andere mensen mijn foto's zien en die me aan het denken hebben gezet. Maar het is niet bij ‘denken’ gebleven, ik ben meteen aan de slag gegaan om zelf een basiscursus fotografie uit te werken. Het is geen standaard (basis)cursus geworden, ik licht de zaken eruit die voor mijn foto’s belangrijk zijn, met uitleg van toepassingen die ik in praktijk zelf veel gebruik. En ik voeg vooral veel van mijn eigen tips toe. Alles gebundeld in een handig naslagwerk dat van jou blijft, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen en natuurlijk zelf verder in praktijk kunt brengen!

De cursus is verdeeld over twee dagdelen van elk drie uur (met een week tussentijd) en zal voor iedereen die een bridge-, systeem- of spiegelreflexcamera heeft te volgen zijn, voorkennis van fotografie is niet nodig. Ook als je een compactcamera hebt, is deze workshop vaak geschikt om te volgen. De fotocamera dient te zijn voorzien van een programmawiel, deze draaiknop zit vaak op de bovenzijde van je camera met o.a. de aanduidingen Auto / P / Tv of S / Av of A / M. Mocht je wel interesse hebben in de cursus, maar heb je zelf geen fotocamera of ben je je nog aan het oriënteren voor een nieuwe fotocamera? Voor maximaal 1 deelnemer heb ik een Panasonic Lumix systeemcamera beschikbaar die je kosteloos mag gebruiken. De groepsgrootte zal maximaal 6 personen zijn, zodat ik voldoende persoonlijke aandacht aan alle deelnemers kan geven. 

De cursus zal bestaan uit theorie, tips en deels praktijk. Ik ga iets uitleggen op een laagdrempelige, luchtige en effectieve manier over de verschillende typen camera’s, lenzen, belichtingsdriehoek, compositie(regels). En ik ga natuurlijk veel tips met jullie delen! Ook mag je vrijblijvend en indien je dit leuk vindt na afloop van de cursus twee foto's die je zelf hebt gemaakt per mail naar mij toesturen. Ik zal ze dan beoordelen qua techniek en compositie en je krijgt van mij een reactie retour met mijn opmerkingen en eerlijke mening, uiteraard altijd opbouwend!

Ik heb er nu al heel veel zin in! Jij ook?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Misschien trekken de foto's die gemaakt zijn tijdens de cursus jou over de streep. Klik hier voor een foto-impressie.


Nieuwe datums 2023/2024: nog niet bekend  

Houd deze site in de gaten voor nieuwe datums en volg mij op Facebook. 

Mocht je aan de cursus willen deelnemen, dan kun je je alvast opgeven met onderstaand aanmeldingsformulier. Ik zal je dan vrijblijvend op de hoogte houden, zodra de nieuwe datums bekend zijn. 

De cursus gaat door indien er minimaal 3 tot maximaal 6 aanmeldingen zijn op basis van het vol=vol principe. Bij minder dan 3 deelnemers uiterlijk 2 weken van te voren, dan kan de workshop op de gewenste datums niet doorgaan.

Kosten: € 170,00 

Inclusief: cursusmateriaal, 2 dagdelen à 3 uren, theorie en praktijk, koffie/thee/water en een lekkere koek.

Locatie workshop: Trekskûte 3, Scharnegoutum

Deelname op eigen risico.

Bij interesse graag het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina invullen en verzenden.

Zelf meenemen: fotocamera, het liefst met gebruiksaanwijzing als je die nog hebt, zorg ervoor dat de batterij is opgeladen en dat er een opslagmedium met voldoende opslagcapaciteit in de fotocamera aanwezig is. Test van te voren of je camera goed werkt.

Spreekt deze cursus jou aan, maar wil je liever privéles? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie over 1-op-1 les. 

Meningen en beoordeling van diverse deelnemers (n.a.v. enqueteformulier):

'Erg duidelijk en handig met naslagwerk'

'Interessant en goed toepasbaar'

'Bruikbaar, duidelijk en leuke afwisseling theorie en praktijk'

'Perfect'

'Ontspannen, gezellig, praktisch'

'Ben door de info nog enthousiaster geworden. Alles was nieuw, veel geleerd'

'Een interessante workshop, veel geleerd'

'Leuk en leerzaam'

'Alle belangrijke aspecten zijn aan de orde geweest en zijn op een duidelijke manier uitgelegd'

'Zeer leerzaam, goede tips gehoord'

'Je hebt de kern van het fotograferen bondig uitgelegd'


 

E-mailen
Bellen